18 Julai 2010

Dari Pulau Ketam ke Pangkor..enjoice..

Perjalanan dari Jeti Pulu Ketam ke kelong..ini trip untuk kaki-kaki pancing seluruh alam :)
Aku tumpang sekaki jer...



Pemandangan sekitar kelong...tp tader 'ong' la..
ikan ciput2 jer..



Si kakak yang sibuk tengok ikan todak...dapat ketam sekor pak cik nih..oklah tu kan..


DAN CITER PANGKOR PULAK..

Ni pulak trip ke Pangkor...naik feri dari Jeti Lumut ke Pangkor..
Lautnya sangat bersih dan cantik..
Patutla ramai tourist datang ..



Petang-petang abis kursus kami sempat jalan-jalan sekitar pulau...
Memang besttt amatt..
Demam2 pun kakak posing baik punya..!!





Sempat lagi main ombak kat tepi pantai..
kutip kerang-kerangan yang sangat cantik..



Belah malam ada pulak jamuan steamboat yang sangat sedap..
Ada karoake yang giler2..ya ampunn..





Anda saksikan sendiri kecantikan pulau ini..
Berbaloi2 bawa family bercuti..


Ada peninggalan sejarah ..Kota Belanda..batu bersurat
macam-macam ada
.
.
.
.
DAN

Tak sah kalau tak bershooping sakan...
ni kat Lumut..kalau ikut hati mau shooping sakan tp lain kali la..
jauh beb nak sampai umah..
Akhir kalam..
Timacih kpd en. hubby yang sanggup drive jejauh ke Pangkor...
Dah blanja hotel ..okeh le tu kannn.. :))










4 ulasan:

Mama Qiestina berkata...

wahhhhhhhhhhhhhhh terbaeklaaaaaaaa!

beshnyeeeeeeeeee.
ma aceh mak ngah kasi mamam sotong kuritaaaaa,dap dapppp!

kite buat family day kat sini pon syokkk ek?

Kaseh NazLieza berkata...

wah...sonoknyer bcuti kak..

Mama Farra dan Faris berkata...

mak ude kita gathering kat tioman plakk..

Mama Farra dan Faris berkata...

kasieh..

sonok gak...walau sambil bercuti