16 Februari 2011

Masih ada hamba Allah yang Terbaek....

SALAM..






Hari Sabtu lepas mcm besa aku n family mini aku suka lepak2 tepi tasik ...bawak

sekali anak-anak angkat aku..

sambil breakfast sambil amik angin...

abis lepak2 tu pun zasss terus balik umah...

Bila aku sampai umah jer rasa macam ada benda yang tak der...

ok check family aku semua ada...apa yang tak de..?

Allah.. hp aku yg lagik satu suda missing la...

Udah...aku rasa mmg tak der harapan jumpa lagik laa..

Risau sbb banyak no tel kita banyak kat sana..

call...tak angkat..

call tak angkat...

aku ingat hp tu menyorok bawah sofa aku..

tiga kali call..ada satu hamba allah tu..lelaki jawab..

macam tak pcaya pulak ada orang lain angkat hp kita...

dia kat dia kat satu pesta tak jauh dari umah aku...

dia jumpa hp tu...

aku pun zasss terus ke tempat yg dijanjikan..

cari punya carik...mula-mula tak jumpa..call pun tak berangkat..

sah aku kena mainkan..

call lagik...

last tu sorang wanita jawab..dia kat sini-sini..

tanya-tanya kat orang mmg betul...

aku punyala tak pecaya..

masih ada manusia yg jujur kat dunia nih...

aku mmg salute ngan family nih..

aku tak dapat bagi apa..cuma bagi jajan kat anak dia n ucapan tima kasih yang amattt..

Dalam hati aku doakan untuk dia kemurahan rezki dan dimudahkan segala urusan dia

dunia akhirat..

dorang bukak gerai lelayang kat sana...

kalo akak baca blog ni contact kita yer...

yang aku terkejut benda tu dia jumpa kat tpt parking kete satu tempat tu...

ntahla aku yg mamai kott...

SYUKRAN..mmg masih rezki aku lagi..

berkat aku bela nak-anak angkat kott...hahhaha

3 ulasan:

Mama Qiestina berkata...

haaaaaaaaaaaaaaaaa biar betikk!

seb baikk tak ilanghp norkiaah mak ngah tuuu..meraung nak beli!

betulla berkat bal kucen,baru ajue ai caaaaaakap kat piknik tu kan..murah rezeki.

Kak Aya berkata...

berhati mulia betul orang yang menemui hp tu, biasanya kalau tertinggal gitu memang lenyap terus

umimiqdad berkata...

salam..
kalau dah rezeki kita tak kemana hilangnya...InsyaAllah dpt semula kan..