25 Januari 2012

Finally ..............................legaaaa.....!!!!

allo..farra dah tak mo isap botol lagikk !!!



Salam semua...

Risaunya sy pada anak kesayangan ni sbb dah masuk sekolah rendah pun masih nak susu dalam botol lagikk....Susu Isomil Plus telah menjadi teman setia tujuh tahun lamanya...Rasanya dah beratus-ratus tin kami beli ....masa baby kurang-kurang 4 tin sebulan..pas tu bila dah besar kurangla sikit....syukur dia serasi dan suka dgn susu nih..


Dah mcm-mcm cara try pisahkan dari botolnya...guna cawan atau botol air mesti habiss skettt jer..if tak bagi susu dalam botol mmg tak bole tido malam lah...asyik merengek selagi tak bagi.....tapi dlm pada tu saya selalu psiko dia mcm-mcm..bagi nasihat lah..bagi ganjaranlah..sampai satu hari dia dah berjanji ngan mama bila dia naik darjah dua takmo lagi guna botol.....Finally anak mama telah mengotakan janjinya..Alhamdulillah ..lega....!!!!





sy dah besar ..dah 8 tahun....dah nak jadik ustazah....


no more botol susu okeyyyy !!!


masa kecik -kecik with cousin..

so janganlah terlalu risau kalau anak tak boleh pisah dgn botol dia....perlahan-lahan kita psiko dia ..nasihatkan dia....mcm sy tunggu TUJUH tahun baru lah berjaya....sabar punca segala kejayaan kann...

4 ulasan:

ashra berkata...

congrats farra.. =)
betul lakan,anak ni usah dipaksa sgt.tapi kalu guna psikologi,lmbt laun lepaskan jugak..hehe

anisalya berkata...

bagus anak mama. dah tak hisap botol lg. sy skg tgh nak train alya utk tak hisap botol jgk. tp mcm susah skt je. sbb dia kuat menyusu berbanding makan.

BoCHiLLi berkata...

FaRRa terbaik...

Keep being the best... :)
Ingat ALLAH selalu...

Sejuk perut mommy... :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam mama farra...Alhamdulilah dh berhenti hisap botol mungkin dia malu kat sekolah takde kwn2 yg isap botol cam dia.Lgpon kakak farra dah bsrkan...sweet farra!