06 Januari 2011

ALHAMDULILLAH DAN 2011...

Salam..

Happy New Year !! Sorila kalau rasa telambat sket...tapi nak ucapkan juga pada semua fan blog aku..ha..ha..

Semoga di tahun 2011 dan seterusnya hidup kita semua semakin bahagia..


Tahun makin meningkat makin bertambahlah usia kita..makin tua..tua..anak pun dah semakin besar..Farra pun dah masuk tahun satu...Teringat lagi kenangan manis waktu aku naik darjah satu...punyalah aku berani sebab tak nangis pun di hari pertama..padahal aku tak penah masuk tadika pun..kini farra mewarisi perangai aku tu kot....muka selamba jer masuk kelas...aku teringat ada kawan-kawan yang menangis tak bagi makpak dia balik..ada yang terkencing..ha..ha..cikgu tanya sapa yang pandai eja salam....aku pun cuba tulis kat papan hitam..ASSALAMUALAIKUM...ingat lagi aku...ada sekor budak tu suka buli-buli aku..budak lelaki nama dia H...suka amik pencil aku...benci aku..ingat lagi aku...aku rasa nak belasah jer dia...
Tahun 2010 banyak meninggalkan kenangan..ada yang manis , sedih...Sapa yg follow blog aku mesti dah tau apa yang manis dan sedih tu...
Yang manis tu tentulah kelahiran baby Faris Aiman....tapi Allah lagi sayangkan dia..kini anakanda ku tersayang telah kembali ke alam yang baqa' setelah hanya 19 hari di muka bumi ini...Alfatihah buatmu penghuni syurga..
Yang manis lagi aku dah ader blog sendiri walau tak semenggah mana..aku pun tak penah terpikir nak buat blog walau adikku si mama qiestina tu si blogger tegar..Tapi kelahiran Faris Aiman telah mencetuskan satu revolusi iaitu terciptanya blog ini..Blog ini juga terhasil atas usaha mama qiestina juga..thanks my sweet lil sis..
Yang manis lagi insyallah kami akan dapat teratak baru lagi..tapi bukan di sini tapi nun di selatan..di negeri kelahiranku..Sebagai aset masa depan kan..alhamdulillah atas rezeki yang diberikan Allah...moga segala urusan aku dipermudahkan..
Bila aku bermuhasabah diri... semua Allah dah bagi kat aku...kesihatan, kete, umah, keja yang stabil, anak, husband, family , kawan, bumi yang aman damai...alangkah bersyukurnya aku...ujian yang kuterima hanya ujian yang kecil...mungkin ramai orang di sekelilingku lebih susah hidupnya...Semoga aku menjadi manusia yang sentiasa bersyukur..
Aminnn....

1 ulasan:

Ena Mazly berkata...

Alhamdulillah. Syukur atas nikmat Nya kan kak...