18 Ogos 2011

NAFSU RAMADHAN...


SALAM..

Berkatnya ramadhan makan sikit pun dah kenyang kann..

Dulu kalo sy jejalan bazar ramadhan tu rasa nak beli semua makanan n minuman nya dan kalo boleh warung2 nya sekali..

nampak itu sedap ini pun sedap..kat warung mak cik sini best..sinun pun bestt..

air mesti 2, 3 mcm..kuih pun sama...lauk pun mesti banyak..

pas tu abang sy dtg bwk lauk lain pulak..adik br balik dr bandar pun bwk mcm-mcm lagi..

last2 penuh meja mcm nak bukak gerai..

abah mak pun geleng kepala...mereka pun masak mcm2 kat umah...

bila bukak poser..baru jamah air sket, kuih sket, makan nasi sket perot pun dah sebu...

makanan melambak lg nih...last2 sumbat dalam peti ais...

tp makanan klo dah masuk peti ais seriously esoknya malas nak makan dahkan...

tp kini sy dah insap sikit...yelah..dah ada anak ...berkira la sikit pasal bab belibelah ni..

dulu bujang tak fikir apa pun..

mana yg hubby n anak suka makan sy belila..itupun berpada-pada sahaja...

POKOK PANGKALNYA JANGAN MEMBAZIRR..

3 ulasan:

Jendela Hati berkata...

selamat berpuasa.

tersenyum sorang2 tgk pic kartun tu.

Ainul Hayat berkata...

Betul tu Mak Ngah Qies,
HEHEHE...jgn membazir. Berwasotiahlah dalam perbelanjaan. Walaupun setan diikat time ramadhan tapi nafsu kite masih ade...jgn ikut nafsu time membeli. HEHEHE

Mama Farra dan Faris berkata...

jendela :mmg kelakar kan katun nih..

respek ngan semua kartunis di dunia ni yg super kreatif..